Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

5+1 τρόποι να ξε-αγχωθείς ή οδηγός αισιοδοξίας!

1.     Βρες κάτι να σε κάνει χαρούμενο κάθε πρωί!
          Τα 5 λεπτά ύπνου παραπάνω? Το ότι είναι Σάββατο χωρίς δουλειά? Το ότι θα φας        ένα νόστιμο πρωινό? Η ύπαρξη ηλιόλουστης μέρας ή ο φούρνος στη γωνία που            μοσχομυρίζει ψωμί? Υπάρχει κάτι διαφορετικό για τον καθένα-ανακάλυψε το δικό      σου!

2.     Σα βγεις στον πηγαιμό για την καθημερινή σου απασχόληση  ( σχολείο, σχολή δουλειά κλπ) έχε τα μάτια σου ανοικτά! Για να δεχτείς ακόμα και το παραμικρό ερέθισμα που θα διαφοροποιεί προς το καλύτερο αυτή τη μέρα από τις προηγούμενες. Μια καλημέρα από έναν άνθρωπο (ειδικά αν δεν το περίμενες ή αν δεν το είπες πρώτος), η προοπτική ενός καλού καφέ ή ενός τραγουδιού για να ξεκινήσει η μέρα, το πλάνο για μια έξοδο με συνεργάτες/φίλους που θα προκύψει εν τη ρύμη του λόγου φτάνουν και περισσεύουν!

3.     Keep calm and keep walking!
Κράτα θετική στάση απέναντι σε όλα όσα συμβαίνουν γύρω σου και μπορείς να ελέγξεις! Έχεις πολλή δουλειά και αγχώνεσαι?
One thing at a time! Βάλε χρονοδιάγραμμα, πρόγραμμα ή ό,τι σε βολεύει και κάνει διαλείμματα! Μη πελαγώνεις, όλα θα γίνουν. Απομόνωσε ό,τι σε τσιτώνει και αφοσιώσου σ’ αυτό που πρέπει να κάνεις!

4.     Βρες τι σε βοηθάει να μένεις θετικός κι αισιόδοξος και embrace it!
Σοκολάτα και καφές? Γεύμα στο σπίτι με φίλους? Μουσική υπόκρουση? Βολτίτσα για περπάτημα? Γυμναστήριο ή ταινιούλα σπίτι? Ψυχανάλυση από κολλητό/κολλητή? Υπάρχει κάτι για τον καθένα!

5.     Μη στενοχωριέσαι για επουσιώδη πράγματα και καταστάσεις!
Καλώς ή κακώς-τα σημαντικά προβλήματα είναι τα ζητήματα υγείας, ίσως και σοβαρά οικογενειακά ζητήματα. Όλα τα υπόλοιπα έρχονται και παρέρχονται,κι ας μη τα αφήνουμε να μας επηρεάζουν τόσο πολύ και βαθιά,διότι αφενός μας φθείρουν ψυχικά αφετέρου μας στερούν την ενέργεια που είναι απαραίτητη για τα σημαντικά.


6.     Τελευταίο και βασικότερο…Smile! Ξεκίνα τη μέρα μ’ ένα μεγάλο χαμόγελο και μια βαθιά ανάσα J


Δεν υπάρχουν σχόλια: